Patarimai result PATARIMAI
Pradžiamokslis: kaip poruoti pastą su vynu?
Tiek pasta, tiek vynas – tai ryškūs Italijos simboliai, kurie itin dažnai susitinka ir ant vieno pietų ar vakarienės stalo. Vis dėlto, atsitiktinių pasirinkimų italų namuose nebūna. Kaip pastos formos derinamos su padažais, taip ir konkretūs jos patiekalai – poruojami su labiausiai tinkančiu vynu.
Pasta su spalva: į ką atkreipti dėmesį perkant ar gaminant n...
Italijos parduotuvėlėse neretai puikuojasi pakuotės su įvairiomis ryškiaspalvės pastos formomis. Tačiau, renkantis sau ar ieškant lauktuvėms, verta atkreipti dėmesį į jos sudėtį. Deja, itin skaisčiomis spalvomis išsiskiriantys pasirinkimai – įprastai išgaunami pasitelkus dažus. Priešingai, blyškesni atspalviai išduoda tešlai naudojamus būtent natūralius ingredientus.
Pasta, formuota bronza ar teflonu: kurią rinktis?
Tikra itališka pasta skiriasi ne tik savo forma ar sudėtimi, bet ir gamybos metodais, sąlygojančiais tiek skonį ar tekstūrą, tiek kokybę. Išskirtinį vaidmenį čia vaidina būtent magiškoji trafilatura.
15 legendinių pastos padažų: kokie tikrieji ingredientai?
Italijoje skaičiuojama per 300 rūšių pastos formų, o variacijų kaip kiekvieną iš jų tiekti – dar daugiau: savas receptūras turi tiek šalies regionai, tiek, ko gero, kiekviena nonna. Vis dėlto, kai kurie padažai ilgainiui tapo tikrosiomis Italijos kulinarijos legendomis visame pasaulyje. Tad, kokie jie?
Miltai ir Semola. Kas žinotina apie pagrindinį pastos ingred...
Pasta – vienas pačių ryškiausių Italijos gastronominės kultūros simbolių, išsiskiriančių unikalia formų, poravimo su padažais meno bei regioninių ypatumų palete. Vis dėto, egzistuoja dar vienas elementas, nuo kurio visa ši įvairovė ir prasideda! Tai – sudėtis.
7 patarimai, kaip teisingai išvirti pastą
Al dente – tai auksinė pastos virimo taisyklė, apie kurią girdėjo, ko gero, kiekvienas. Tačiau, italų virtuvėje ji – tik viena iš daugelio. Tad ką reikėtų žinoti, kad pastą išvirtumėte išties tobulai?