Patarimai Rezultatai PATARIMAI

Skirtingų tipų miltai vienoje picos tešloje. Ką svarbu žinot?
Jau kurį laiką pizzaioli gretose stebima tendencija, kada picos tešla gaminama kartu maišant skirtingų tipų miltus. Nenuostabu, nes tam tikri sprendimai atspindi rafinuotus šiandienos valgytojo poreikius.

11 patarimų kepantiems neapolietišką picą pirmą kartą
Pirmą kartą kepant neapolietišką picą namuose, kyla daugybė klausimų ir neaiškumų. Kokių miltų reikia picai? Kaip formuoti? Kiek laiko kepti? Tinkamai pasiruošus ir pasidomėjus, net ir pirmasis picų kepimas namuose gali būti sėkmingas.

Kaip išsirinkti ližę picai?
Nesvarbu ar gaminsite neapolietišką picą namuose ir kepsite orkaitėje, ar sukatės profesionalioje virtuvėje - jums būtina kokybiška ližė picai.

Naminio itališko pomidorų padažo paslaptis
Italija dvelkiančiam pomidorų padažui reikia visai nedaug! Prisirpę pomidorai, tinkamas smulkinimas, žiupsnelis druskos ir mėgausitės skonių kupinu pomidorų padažu, trumpam nukelsiančiu jus į kaitrios saulės nutviekstą pomidorų lauką pačioje Italijoje.

Nereikia būti profesionalu, kad iškeptum tobulą picos padą
„Caputo“ – ko gero vienas žinomiausių miltų brand‘ų tarp picų kepėjų. Neapolio kompanijos „Mulino Caputo“ gaminamus miltus pripažįsta visas pasaulis!

Ką turėtumėte žinoti apie „San Marzano“ konservuotus pomidorus?
Paklauskite bet kokio Italijos pizzaiolo, iš ko gaminti neapolietiškos picos pomidorų padažą, ir jis net nemirktelėjęs atsakys – iš San Marzano pomidorų!

Kaip išsirinkti picos ližę?
Picos ližė – tiesiog nepamainomas įrankis, kai reikia įdėti ar išimti picą iš griliaus, orkaitės ar krosnies, kurioje temperatūra siekia 300 laipsnių karščio ir net daugiau. Ližė turėtų būti kokybiška, praktiška ir patogi naudoti, nesugadinant picos. Tad kaip išsirinkti ergonomiškiausią variantą?

Neapolietiškos picos pado sėkmės paslaptis – „DallaGiovanna”
Šiandien pasigaminti skaniausią kada nors ragautą picos padą nereikia daug įgūdžių. Picos sėkmės garantas gali būti miltai. Mūsų mėgiamiausi - ,,DallaGiovanna''

Kaip Lietuvos picerijoje atpažinti tikrą itališką picą?
Pica – vienas populiariausių ir dažniausiai aptarinėjamų itališkos virtuvės šedevrų. Lietuvoje įprasta šį patiekalą gaminti itin plonu padu, gardinti ingredientų gausa bei skonį dar labiau paryškinti įvairiausiais padažais. Vis dėlto, tokios mūsų tradicijos italams svetimos. Tad kaip, anot jų, reikėtų atpažinti tikrą itališką picą?