Italijos parduotuvėlėse neretai puikuojasi pakuotės su įvairiomis ryškiaspalvės pastos formomis. Tačiau, renkantis sau ar ieškant lauktuvėms, verta atkreipti dėmesį į jos sudėtį. Deja, itin skaisčiomis spalvomis išsiskiriantys pasirinkimai – įprastai išgaunami pasitelkus dažus. Priešingai, blyškesni atspalviai išduoda tešlai naudojamus būtent natūralius ingredientus.
Jei nesinori suklysti, visada puikia išeitimi išlieka namų gamybos pasta fresca. 100 g kvietinių 00 tipo miltų, 1 kiaušinis ir intensyvią spalvą turintys natūralūs ingredientai, tebūnie tai daržovės, prieskoninės žolelės ar sepijų rašalas, – tik tiek tereikia naujam žvilgsniui į itališkos virtuvės klasiką. Kartu pietų ar vakarienės stalas taps naujų kulinarinių atradimų erdve, nes sudedamosios dalys pastai suteiks ne tik atspalvį, bet ir unikalų skonį.
! Nesvarbu, kokius spalvotuosius ingredientus pasirinksite: iš paruoštos tešlos galite gaminti pačių įvairiausių formų pastą. Šiuo atveju – taisyklių nėra! Plačiau apie naminės pasta fresca gamybos subtilybes taip pat galite pasiskaityti čia.
Kaip suteikti pastai spalvą naudojant tik natūralius ingredientus?
Geltonos spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
1 vidutinio dydžio kiaušinis
Pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių (arba nedidelio žiupsnelio šafrano spalvai dar labiau paryškinti)
Žalios spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
1 kiaušinio baltymas
30 g keptų arba virtų špinatų (prieš maišant į tešlą – nuspausti vandenį)
Ryškios rožinės spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
1 kiaušinio baltymas
30 g keptų arba virtų raudonųjų burokėlių (pertrintų)
Violetinės spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
1 kiaušinio baltymas
30 g virtų kopūstų (pertrintų)
1 arb. š. keptų arba virtų raudonųjų burokėlių (purpurinei spalvai paryškinti)
Rausvos arba oranžinės spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
2 kiaušinių tryniai
30 g raudonųjų ar oranžinių paprikų (virtų ar keptų, pertrintų) arba šaukštelis pomidorų pastos
Juodos spalvos pasta fresca receptas:
100 g kvietinių 00 tipo miltų
1 vidutinio dydžio kiaušinis
2-3 g sepijų rašalo
! Priklausomai nuo pageidaujamos pastos spalvos, kartais rekomenduojama naudoti tik kiaušinio baltymą. Atsisakant trynio, tešlai nesuteikiamas geltonis.
Jaučiate, kad jūsų pietų ar vakarienės stalui norisi žaismingos įvairovės, tačiau laiko naminės pastos gamybai neturite? Paragaukite špinatų lapeliais, ką tik nuskintomis žolelėmis, aštriaisiais habanero pipirais, sezoniniais trumais ar sepijų rašalu praturtintos „Filotea“ pasta secca, kurios pasirinkimą galite rasti čia.
Tai – pačioje Markės regiono širdyje iš premium kokybės kvietinių 00 tipo miltų ir kas rytą šviežiai surenkamų kiaušinių gaminama itališkos virtuvės klasika. Kartu „Filotea“ gamykloje pasta artigianale formuojama tik broza, todėl itin šiurkštus, porėtas jos paviršius leidžia padažui gerai prilipti, o lėto džiovinimo žemoje temperatūroje procesai užtikrina, kad būtų išsaugotos naudingosios kviečių maistinės savybės.