Neapolietiška pica be glitimo
Net ir netoleruodami glitimo be didelio vargo galite mėgautis ne mažiau skaniomis picomis. PizzaShop lentynose puikuojasi net dviejų rūšių miltai picai be glitimo: Caputo ir Le 5 Stagioni. Miltai pasižymi skirtingomis savybėmis. Plačiau apie juos galite paskaityti čia. Kad gaminti būtų dar paprasčiau, dalinamės picos be glitimo tešlos receptais.Picos su Caputo miltais be glitimo receptas
4 picoms (~24-25 cm) su Caputo miltais be glitimo reikės:
- 500 g Caputo miltų be glitimo
- 400 g drungno vandens
- 7 g sausų mielių
- 20 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus aliejų. Jei turite, tešlą galite maišyti virtuviniame kombaine su tešlos maišymo antgaliu apie 5 minutes lėtu rėžimu. Tuomet supilkite aliejų ir maišykite dar 2 minutes lėčiausiu greičiu. Jei kombaino neturite, tešlą minkykite rankomis.
2. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių (temperatūra turėtų būti apie +4 °C).
3. Tešlą padalinkite į 4 vienodus rutuliukus ir sandariai apdenkite maistine plėvele. Palikite šaldytuve bet 3 valandas, bet galite brandinti iki 24 valandų.
4. Iš tešlos rutuliukų suformuokite picos padus. Padenkite ingredientais ir kepkite maksimaliai įkaitintoje orkaitėje, naudojant griliaus funkciją be vėjelio arba picos kepimo funkciją (jei ji be vėjelio). Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės karščio: kepant 250 °C orkaitėje ant picos akmens, mums prireikė maždaug 6-7 minučių. Sūris per tiek laiko šiek tiek apdžiūva, tad galima prieš dedant ingredientus, picos padus apkepti apie 3 minutes ir picą su ingredientais kepti keliomis minutėmis trumpiau.
Picos su Le 5 Stagioni miltais be glitimo receptas
4 nedidelėms picoms (~20-22 cm) su Le 5 Stagioni miltais be glitimo reikės:
- 500 g Le 5 Stagioni miltų be glitimo
- 420 g drungno vandens
- 7 g sausų mielių
- 25 g ypač tyro alyvuogių aliejaus + papildomai aptepimui
1. Sumaišykite miltus su mielėmis. Sudėkite juos į dubenį, supilkite didžiąją dalį vandens ir sumaišykite. Supilkite aliejų ir likusį vandenį ir vėl sumaišykite. Jei turite, tešlą perkelkite į virtuvinį kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir maišykite apie 5 min. lėtu rėžimu. Jei neturite, teks maišyti rankomis šiek tiek ilgiau. Tešla gaunasi skysta, neminkoma.
2. Patepkite picos kepimo skardą alyvuogių aliejumi. Aliejumi išteptu konditeriniu ar sviesto peiliu skardoje suformuokite 4 picos padus ir palikite pakilti. Maistinę plėvelę ištepkite aliejumi, švelniai, bet sandariai uždenkite picos padus (nespauskite, nes gali prilipti) ir palikite kilti kambario temperatūroje apie 1-2 valandas. Jei turite, orkaitėje įkaitinkite kuo aukščiau pakeltą picos akmenį. Jis įkais per apie 40-60 minučių
3. Dalinai apkepkite padus (pre-cook) maksimaliai įkaitintoje orkaitėje, naudojant griliaus funkciją be vėjelio arba picos kepimo funkciją (jei ji be vėjelio). Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės karščio, 250 °C orkaitėje ant picos akmens mums priteikė apie 4 min. Jei temperatūra aukštesnė, kepkite minute ar keliomis trumpiau, jei žemesnė – ilgiau. Padas bus šviesus, neapkepęs, bet išlaikantis formą.
4. Sudėkite pasirinktus ingredientus ir maksimalioje temperatūroje pilnai iškepkite picą. Mums 250 °C orkaitėje ant picos akmens prireikė apie 5 minučių.