Neapolietiška pica be glitimo. Kokius miltus pasirinkti?

Neapolietiška pica be glitimo. Kokius miltus pasirinkti?

Kokius miltus pasirinkti picai be glitimo?

Švelniai apskrudusi, dailiai pakilusi, tystančiu sūriu pasipuošusi pica - silpnybė, kuriai atsispirti beveik neįmanoma. Tačiau, ką daryti, jei netoleruojate glitimo, o pica mėgautis vistek norisi? Turime gerų žinių - tai įmanoma. PizzaShop lentynose rasite dviejų rūšių miltus picai be glitimo: Le 5 Stagioni ir Caputo. Su šiais miltais be vargo pasigaminsite picą be glitimo namuose. Tai idealus pasirinkimas alergiškiems ar tam tikrų maisto produktų netoleravimą turintiems žmonėms. Tešlos gaminimas ir jos savybės naudojant skirtingus miltus - skiriasi. Kad būtų lengviau išsirinkti, aptarsime pagrindinius miltų be glitimo skirtumus. 

Caputo miltai be glitimo:

1. Pagrindinis ingredientas –  beglitimis kviečių krakmolas. Taip pat sudėtyje yra kukurūzų ir ryžių krakmolo, grikių miltų, balkšvojo gysločio sėklų skaidulų ir kt.

2. Iš Caputo miltų pagamintą tešlą rekomenduojama padalinti į rutuliukus ir palaikyti šaldytuve nuo 3 iki 24 valandų. Jei yra galimybė, rekomenduojame laikyti arti maksimalaus laiko - iš subrendusios tešlos pica iškepa skanesnė.
3. Ši tešla labai panaši į įprastą neapolietiškos picos tešlą, tik yra mažiau elastinga ir labiau linkusi plyšti, todėl formuoti picos padus reikėtų atsargiau, delnu plečiant tešlą į šonus.
4. Picą galima kepti iškart su ingredientais arba picos padą dalinai apkepti (pre-cook), tuomet sudėti ingredientus ir pilnai iškepti. Tinkamesnis būdas priklauso nuo turimos orkaitės: jei ji nėra itin kaitri (pavyzdžiui, įkaista tik iki 250 °C), rekomenduočiau padą dalinai apkepti, kad ingredientai, ypač sūris, keptų trumpiau ir neapdžiūtų.

Le 5 Stagioni miltai be glitimo:

1. Pagrindiniai ingredientai – kukurūzų ir bulvių krakmolas. Taip pat sudėtyje yra nemažai skaidulų (balkšvojo gysločio sėklų, bulvių, žirnių, ryžių, linų luobelių, inulino), todėl su jais pagaminta pica yra lengviau virškinama. Taip nepajusite apsunkusio skrandžio jausmo.
2. Didelis privalumas, kad tešla pagaminama tikrai greitai, jos nereikia brandinti, pakanka tik šiek tiek pakildinti suformuotus picos padus. 
3. Geriausia kepti picos kepimui skirtoje ar panašioje skardoje, nes tešla – visai kitokia, nei įprastos picos: daug skystesnė, ne minkoma, o tepama ant pagrindo. Galim formuoti ir tiesiog ant kepimo popieriaus. Kepimo popierių ir rankas gausiai ištepkite aliejumi, tuomet tešla mažiau lips ir nesudėtingai paskleisite ją rankomis.
4. Padą reikia dalinai apkepti (pre-cook), tik tuomet sudėti ingredientus ir pilnai iškepti picą. Padas iškepa minkštas, o krašteliai – maloniai traškūs! Krašteliai bus kiek traškesni, nei picos pado, pagaminto iš Caputo miltų.

Pilnus picos be glitimo receptus rasite čia

Miltai picai be glitimo

 

Patarimai

Susiję straipsniai

Vegetariška pica su Ricotta sūriu ir keptais baklažanais

Patiks tiems, kuriems nusibodo tradiciškai. Vegetariška pica kupina ryškiaspalvių ingredientų ir įvairiausių tekstūrų. Tikras pavasaris lėkštėje. Pažadame, patiks ne tik vegetarams!

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.