Naminio itališko pomidorų padažo paslaptis

Naminio itališko pomidorų padažo paslaptis

Italija dvelkiančiam pomidorų padažui reikia visai nedaug! Prisirpę pomidorai, tinkamas smulkinimas, žiupsnelis druskos ir mėgausitės skonių kupinu pomidorų padažu, trumpam nukelsiančiu jus į kaitrios saulės nutviekstą pomidorų lauką  pačioje Italijoje.

 

Galite pagalvoti, kokia jau čia ta paslaptis, jei reikia vos 3 ingredientų? Tikras itališkas pomidorų padažas yra išskirtinis savo tekstūra ir konsistencija. Tokiam padažui pomidorai turi būti susmulkinami paliekant nedidelius gabalėlius. Pamirškite pomidorų tyres ir elektrines trintuves, čia prireiks jūsų rankų darbo. 

Vienas iš būdų tinkamai susmulkinti pomidorus - dideliame dubenyje sutraiškyti juos rankomis. Taip jausite kokius pomidorų gabalėlius paliekate, kiek susmulkinote kiekvieną pomidorą. Tai - patikimas, tačiau laiko ir rankų išsitepimo reikalaujantis būdas, o kur dar rizika aptaškyti viską aplink. Gera žinia ta, kad tai - ne vienintėlis būdas tinkamai susmulkinti pomidorus padažui.

Italai, pomidorų padažo gamybos tradicijas perduodantys iš kartos į kartą, tam turi specialų įrankį - pomidorų trintuvę. Nedidelis, patogus naudoti nerūdijančio plieno įrankis švelniai traiško ir smulkina pomidorus, palikdamas maloniai juntamus pomidorų gabalėlius.

Viskas, ką reikia daryti jums - sudėti pomidorus ir sukti trintuvės rankenėlę tol, kol pasieksite reikiamą padažo konsistenciją. Nuo seno italų naudojama trintuvė yra nepakeičiama kiekvieno pizzaiolo virtuvėje. Perkelkite naminio pomidorų padažo gamybą į kitą lygį. 

Žinoma, sodriam, išraiškingo skonio padažui, būtini ypač geros kokybės pomidorai. PizzaShop rekomenduoja padažui rinktis nesmulkintus, luptus konservuotus pomidorus savose sultyse. Taip būsite tikri, kad pomidorai bus idealiai prisirpę ir išsaugoję pačias geriausias savo savybes. PizzaShop lentynose rasite išskirtinai Italijoje augintus ir paruoštus bei specialiai picoms tinkamus konservuotus pomidorus savose sultyse. Pakaks juos vos susmulkinti pomidorų trintuve ir paskaninti druska, kad namines neapolietiškas picas galėtumėte skaninti tikru itališku pomidorų padažu.

Patarimai

Susiję straipsniai

Vegetariška pica su Ricotta sūriu ir keptais baklažanais

Patiks tiems, kuriems nusibodo tradiciškai. Vegetariška pica kupina ryškiaspalvių ingredientų ir įvairiausių tekstūrų. Tikras pavasaris lėkštėje. Pažadame, patiks ne tik vegetarams!

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.