Ši pica su Pepperoni dešra, žaliaisiais čili pipiriukais, pomidoriukais ir rukola - tikriems aštrių pojūčių mėgėjams. Pasigaminsite ją greitai ir lengvai, o skonį prisiminsite dar ilgai. Tad, jei mėgstate aštrumą - rekomeduojame išbandyti!
Tikrą neapolietiškos picos skonį atskleisti padės specialiai tam pritaikyta picų krosnelė Cozze, kurią įsigyti galite ČIA.
Picos padui reikės:
- 1 kg miltų picai Caputo Rosso Cuoco
- 620 g šalto vandens
- 2 g sausų mielių Caputo
- 30 g druskos
Picos topping'ui:
- Pomidorų tyrės padažui
- Napoli piccante (pepperoni) dešros
- Mozzarella sūrio
- Rukolos
- Džiovintų raudonėlių
- Žaliojo čili pipiriuko
- Vyšninių pomidoriukų
- Jūros druskos
- Alyvuogių aliejaus
Tešlos receptas:
- Druską supilkite į vandenį ir maišykite kol druska pilnai ištirps;
- Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite (geriausia maišyti su plakimo šluotele). Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų;
- Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite;
- Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišykite, tada dėkite dar miltų ir vėl maišykite;
- Kai tešla pasidarys minkoma, pradėkite ją minkyti abiem rankomis;
- SVARBU! Tešlą reikia minkyti ilgai! Ne mažiau nei 15 minučių.
- Išminkytą tešlą reikia uždengti ir leisti jai "pailsėti" bent porą valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą lengvai perminkykite ir suformuokite į kamuoliukus. Iš šių proporcijų turėtų gautis maždaug 5 tešlos kamuoliukai;
- Paruoštus picos kamuoliukus dėkite į šaldytuvą 10 - 12 valandų. Prieš kepimą porą valandų palaikykite kambario temperatūroje.
- Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai spausdami pirštais ir tampydami į šonus suformuokite į gražų apvalų paplotėlį. Nepamirškite palikti maždaug 1 centimetro pločio storesnį kraštelį.
Topping'as:
- Pomidorus sutrinkite su druska.
- Suformuokite picos padą ir ant jo užtepkite pomidorų padažą, uždėkite plėšytą mozzarella sūrį, plonai supjaustytą Pepperoni dešrą, smulkintą čili pipiriuką bei perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus ir dėkite kepti.
Picos kepimas:
- Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti;
- Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį arba granitą.
- Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šią picą kepėme dujinėje picų krosnelėje Cozze apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir pasipuoš dėmėmis ar paruduos.
- Kai pica iškeps, išimkite ją naudodamiesi liže ir pagardinkite baziliku bei džiovintais raudonėliais, užbarstykite rukolos ir, žinoma, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Gaminant jums prireiks:
Arba jau paruoštą rinkinį įsigykite čia.