Krevetės, panchetta ir karamelizuoti svogūnai - tobulas derinys mėgstantiems skonių įvairovę. Vienas kitą papildantys ingredientai privers apsilaižyti pirštus!
Tikra neapolietiška pica gali atsidurti ir ant jūsų stalo, o pasigaminsite ją visai nesunkiai.
Tikrą neapolietiškos picos skonį atskleisti padės specialiai tam pritaikyta picų krosnelė, kurią išsinuomoti galite PizzaShop.lt. Daugiau informacijos apie krosnelės nuomą rasite ČIA.
Picos padui reikės:
- 1 kg miltų picai Stagioni Superiore 1 kg
- 620 g šalto vandens
- 2 g sausų mielių Caputo
- 30 g druskos
Picos topping'ui:
- Pecorino sūrio
- Parmezano sūrio
- Pancetta šoninės
- Krevečių
- Gorgonzola sūrio
- Karamelizuotų svogūnų
- Čili pipiriukas
- Petražolės
- Šiek tiek maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Tešlos receptas:
- Druską supilkite į vandenį ir maišykite kol druska pilnai ištirps;
- Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite (geriausia maišyti su plakimo šluotele). Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų;
- Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite;
- Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišykite, tada dėkite dar miltų ir vėl maišykite;
- Kai tešla pasidarys minkoma, pradėkite ją minkyti abiem rankomis;
- SVARBU! Tešlą reikia minkyti ilgai! Ne mažiau nei 15 minučių.
- Išminkytą tešlą reikia uždengti ir leisti jai "pailsėti" bent porą valandų kambario temperatūroje.
- Tešlą lengvai perminkykite ir suformuokite į kamuoliukus. Iš šių proporcijų turėtų gautis maždaug 5 tešlos kamuoliukai;
- Paruoštus picos kamuoliukus dėkite į šaldytuvą 10 - 12 valandų. Prieš kepimą porą valandų palaikykite kambario temperatūroje.
- Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai spausdami pirštais ir tampydami į šonus suformuokite į gražų apvalų paplotėlį. Nepamirškite palikti maždaug 1 centimetro pločio storesnį kraštelį.
Topping'as:
- Krevetes pamarinuokite kartu su čili pipiriukais, petražolėmis, alyvuogių aliejumi, druska ir maltais juodaisiais pipirais apie 30 min. Prieš kepant picą, krevetes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
- Suformuokite picos padą ir pabarstykite smulkintais Pecorino ir Parmezano sūriais, uždėkite kepintas krevetes, Gorgonzola sūrį bei gruzdintą Pancetta. Karamelizuotus svogūnus uždėkite tik tada, kaip pica bus iškepusi.
SVARBU! Visus ingredientus reikia būti pasiruošus iš anksto ir dėti labai greitai, nes kitu atveju picos paplotėlis permirks ir bus labai sunku jį užtempti ant ližės.
Picos kepimas:
- Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti;
- Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį arba granitą.
- Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šią picą kepėme dujinėje picų krosnelėje Cozze apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir pasipuoš dėmėmis ar paruduos. Stebėkite sūrį ir jo nesudeginkite!
- Kai pica iškeps, išimkite ją naudodamiesi liže ir pagardinkite karamelizuotais svogūnais. Skanaus!
Pastaba: Nuotraukose matoma, jog svogūnai buvo dėti prieš kepant ir dėl didelės kaitros krosnelėje sudegė dar picai neiškepus.