Visiems gerai žinoma, kad Margarita yra tarsi visų picų mama. Ši pica ypač vertinama Italijoje ir sakoma, kad būtent pagal tai kokią Margaritą siūlo picerija, sprendžiama ko iš jos galima tikėtis.
Tačiau esu girdėjęs, kad Lietuvoje žmonės sako, jog nemėgsta Margaritos, kad jiems šioje picoje trūksta skonio... Tad skubu griauti šios mitus!
Gera Margarita yra ne tik sodraus, bet ir nesumeluosiu - labai gero skonio, tačiau šiai picai ypač svarbu tinkamas ingredientų pasirinkimas: jie turi būti ne tik švieži, bet ir labai kokybiški - o tada tikrai atsiskleis tikrasis Margaritos skonis!
Dalinuosi su jumis savo patikrintu ir daug kartų išbandytu receptu :)
Picos padui reikės:
- 1 kg 5 Stagioni Pizza Napoletana miltų
- 550 g šalto vandens (patyrusiems picų kepėjams galima naudoti daugiau vandens)
- 2 g IDY mielių
- 25 g druskos
Picos ingredientai:
- Skardinė (400 g) Strianese luptų pomidorų
- 4 g druskos
- Mozzarella sūris
- Kietasis sūris
- Šviežias bazilikas
- Ypač tyras alyvuogių aliejus
Tešlos ruošimas:
1. Vandenį sumaišykite su druska ir maišykite kol ji pilnai ištirps.
2. Į vandenį su druska dėkite keletą saujų miltų ir maišykite: geriausia tiesiog spaudyti su ranka (kol neliks gumulėlių) arba maišyti su virtuvine šluotele, skirta kiaušiniui. Jei turite, galite naudoti virtuvinę mechaninę maišyklę.
3. Įdėkite dar miltų ir vėl maišykite.
4. Kai liks maždaug puse miltų: į likusią miltų dalį sudėkite mieles ir gerai išmaišykite.
5. Toliau kartokite tą ką darėte prieš tai: dėkite miltus ir vis maišykite. Kai tešla pasidarys jau minkomos konsistencijos - pradėkite ją minkyti abiem rankomis.
6. Sudėjus visus ingredientus tešlą reikia minkyti rankomis mažiausiai 15min. arba kitaip sakant tešlą reikia minkyti tol, kol ji nelips prie rankų.
7. Paruoštą tešlą uždenkite (arba įdėkite į dėžę su dangčiu) ir palikite kambario temperatūroje 2 val.
8. Tešlą lengvai perminkykite ir formuokite į 260-270 g kamuoliukus (turėtų gautis apie 5-6 kamuoliukai).
9. Kamuoliukus sudėkite į indelius su dangteliais (prieš tai indelius pabarstykite miltais) ir dėkite į šaldytuvą 10-12 val.
10. Apie 2 val. prieš picų kepimą išimkite tešlos kamuoliukus iš šaldytuvo ir pora valandų leiskite jiems pastovėti kambario temperatūroje.
11. Rankomis švelniai spausdami ir traukdami į šonus suformuokite pado paplotėlius. Pasibarstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.
Padažo ruošimas:
1. Pomidorus sutrinkite ranka. Jei naudojate šviežius pomidorus, pirma juos reikėtų nulupti ir tada sutrinti.
2. Įdėkite į padažą druską ir viską gerai išmaišykite.
Picos paruošimas:
1. Ant paruošto picos pado dėkite keletą šaukštų padažo ir jį paskirstykite taip, kad liktų apie 1 cm kraštelis aplink visą picą.
2. Berkite kietąjį sūrį, dėkite mocarelą bei baziliko lapelius.
3. Galiausiai picą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, perkelkite ant ližės ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus turite dėti labai greitai, kad pomidorai nespėtų persigerti per padą!
Picą rekomenduojama kepti specialioje picų krosnelėje Cozze (ši buvo kepta elektrinėje krosnelėje, kurią galite išsinuomoti ČIA), griliuje arba orkaitėje naudojant picų akmenį, metalą ar specialią skardą. Jei norite kepti tiesiog orkaitėje be papildomų priedų, tada reikėtų atskirai pirma pakepti tik picos padą ir tada sudėti sūrį bei baziliką ir dar pakepti keletą minučių.
Buon appetito!
Pablo Gusto..