pica-margarita-receptas-skaniauios-picos-receptas-pica-margarita-namuose

Jos karalienė - pica MARGARITA

Visiems gerai žinoma, kad Margarita yra tarsi visų picų mama. Ši pica ypač vertinama Italijoje ir sakoma, kad būtent pagal tai kokią Margaritą siūlo picerija, sprendžiama ko iš jos galima tikėtis.

Tačiau esu girdėjęs, kad Lietuvoje žmonės sako, jog nemėgsta Margaritos, kad jiems šioje picoje trūksta skonio... Tad skubu griauti šios mitus!
Gera Margarita yra ne tik sodraus, bet ir nesumeluosiu - labai gero skonio, tačiau šiai picai ypač svarbu tinkamas ingredientų pasirinkimas: jie turi būti ne tik švieži, bet ir labai kokybiški - o tada tikrai atsiskleis tikrasis Margaritos skonis! 
Dalinuosi su jumis savo patikrintu ir daug kartų išbandytu receptu :)

Picos padui reikės:

Picos ingredientai:

Tešlos ruošimas:

1. Vandenį sumaišykite su druska ir maišykite kol ji pilnai ištirps.
2. Į vandenį su druska dėkite keletą saujų miltų ir maišykite: geriausia tiesiog spaudyti su ranka (kol neliks gumulėlių) arba maišyti su virtuvine šluotele, skirta kiaušiniui. Jei turite, galite naudoti virtuvinę mechaninę maišyklę.
3. Įdėkite dar miltų ir vėl maišykite.
4. Kai liks maždaug puse miltų: į likusią miltų dalį sudėkite mieles ir gerai išmaišykite.
5. Toliau kartokite tą ką darėte prieš tai: dėkite miltus ir vis maišykite. Kai tešla pasidarys jau minkomos konsistencijos - pradėkite ją minkyti abiem rankomis.
6. Sudėjus visus ingredientus tešlą reikia minkyti rankomis mažiausiai 15min. arba kitaip sakant tešlą reikia minkyti tol, kol ji nelips prie rankų.
7. Paruoštą tešlą uždenkite (arba įdėkite į dėžę su dangčiu) ir palikite kambario temperatūroje 2 val.
8. Tešlą lengvai perminkykite ir formuokite į 260-270 g kamuoliukus (turėtų gautis apie 5-6 kamuoliukai).
9. Kamuoliukus sudėkite į indelius su dangteliais (prieš tai indelius pabarstykite miltais) ir dėkite į šaldytuvą 10-12 val.
10. Apie 2 val. prieš picų kepimą išimkite tešlos kamuoliukus iš šaldytuvo ir pora valandų leiskite jiems pastovėti kambario temperatūroje.
11. Rankomis švelniai spausdami ir traukdami į šonus suformuokite pado paplotėlius. Pasibarstykite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų.

Padažo ruošimas:

1. Pomidorus sutrinkite ranka. Jei naudojate šviežius pomidorus, pirma juos reikėtų nulupti ir tada sutrinti.
2. Įdėkite į padažą druską ir viską gerai išmaišykite. 

Picos paruošimas:

1. Ant paruošto picos pado dėkite keletą šaukštų padažo ir jį paskirstykite taip, kad liktų apie 1 cm kraštelis aplink visą picą.
2. Berkite kietąjį sūrį, dėkite mocarelą bei baziliko lapelius.
3. Galiausiai picą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, perkelkite ant ližės ir dėkite kepti.
SVARBU! Visus ingredientus turite dėti labai greitai, kad pomidorai nespėtų persigerti per padą!

 

Pica margarita receptas italiska pica namuose receptas pica namuose receptas, lengvas picos receptas, pica su suriu receptas

 

Picą rekomenduojama kepti specialioje picų krosnelėje Cozze (ši buvo kepta elektrinėje krosnelėje, kurią galite išsinuomoti ČIA), griliuje arba orkaitėje naudojant picų akmenį, metalą ar specialią skardą. Jei norite kepti tiesiog orkaitėje be papildomų priedų, tada reikėtų atskirai pirma pakepti tik picos padą ir tada sudėti sūrį bei baziliką ir dar pakepti keletą minučių.

  

Buon appetito!
Pablo Gusto..

 

Gaminant jums prireiks: 

           

Patarimai

Susiję straipsniai

Vegetariška pica su Ricotta sūriu ir keptais baklažanais

Patiks tiems, kuriems nusibodo tradiciškai. Vegetariška pica kupina ryškiaspalvių ingredientų ir įvairiausių tekstūrų. Tikras pavasaris lėkštėje. Pažadame, patiks ne tik vegetarams!

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.