Gal iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad pica skamba įdomiai ir šiek tiek nepatikimai, tačiau garantuojame, kad kai pabandysite - tai taps vienas iš mėgstamiausių jūsų picos receptų.
Pica kepta elektrinėje picų krosnelėje, kurią pabandymui ar picų vakarėliui galite išsinuomoti iš pizzashop.lt :) Daugiau informacijos apie krosnelės nuomą rasite ČIA.
Picos padui reikės:
- 1 kg Dallagiovanna Verde miltų
- 650 g šalto vandens
- 2-3 ledukai (paprasti vandens ledukai)
- 0,2 g IDY mielių
- 30 g druskos
Tešlos ruošimo eiga:
- Patarimas: pirma viską susiruoškite, susisverkite ir susidėkite ant stalo - taip gaminti bus paprasčiau ir greičiau :)
- Į vandenį įmeskite ledukus ir sudėkite druską.
- Maišykite su ranka kol druska ir ledukai pilnai ištirps.
- Į vandenį su druska dėkite keletą šaukštų miltų ir išmaišykite. Viską maišau ranka. Taip vis dėkite miltus ir maišykite kol sudėsite šiek tiek daugiau nei pusę turimų miltų
- Į likusią miltų dalį suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
- Toliau kartokite tą patį: pora šaukštų miltų (dabar jau jie su mielėmis) ir gerai išmaišom, tada dedame dar miltų ir vėl maišome
- Kai tešla tampa jau minkomos konsistencijos, tačiau dar limpa prie rankų - dedu ją ant minkymo lentelės ir pradedu minkyti rankomis ir plastikine mentele su kuria patogu ją atkelti nuo paviršiaus.
- Sudėkite likusius miltus ir pradėkite intensyviai ir gana stipriai minkyti tešlą.
- Tešlą reikėtų minkyti apie 30 minučių tol kol ji nebelimpa prie rankų (papildomų miltų dėti nereikia!).
- Išminkytą tešlą padalinkite į kamuoliukus (vieno kamuoliuko svoris turėtų būti apie 250 g).
- Kiekvieną kamuoliuką lengvai perminkykite ir formuokite gražų apvalų kamuoliuką vis verčiant tešlą į kamuoliuko centrą.
- Suformuotus kamuoliukus dėkite į šiek tiek pamiltuotą plastikinę picos tešlos dėžę su dangčiu.
- Tešlą palikite fermentuotis kambaryje. Šiai picai ruošti buvo naudojama kambario temperatūra apie 21°C.
- Tešla turi fermentuotis apie 20 - 24 valandas. Po to imkite po vieną kamuoliuką ir švelniai rankomis spaudžiant ir traukiant formuokite picos paplotėlius. Išimti ir atskiri kamuoliukus labai padės plastikinė picos mentelė.
- Nepamirškite, kad reikia palikti apie 1 centimetro storesnį kraštelį aplink visą picos perimetrą.
Picos topping'ui reikės:
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Šviežio rozmarino
- Raudonojo svogūno
- Šiek tiek sviesto (kepimui)
- Raudonųjų vynuogių
- Parmezano sūrio
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- Medaus
Topping'as:
- Rozmariną pasmulkinkite rankomis ir užpilkite alyvuogių aliejumi (aliejaus neturi būti daug, tik tiek, kad apsemtų rozmariną).
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kitaip sakant pasidarykite karamelizuotus svogūnus.
- Vynuoges perpjaukite per puse ir jei jos su kauliukais, tai išimkite kauliukus.
- Parmezaną sutarkuokite, o pelėsinį sūrį pasmulkinkite į gabaliukus rankomis.
- Medų pašildykite, kad jis taptų skystas.
- Viską dėkite ant picos paplotėlio tokia tvarka: parmezanas / karamelizuoti svogūnai / vynuogės / pelėsinis sūris / rozmarinas su alyvuogių aliejumi / viską apšlakstom medumi.
- PATARIMAS: visus ingredientus susiruoškite iš anksto ir tada greitai dėkite ant picos paplotėlio, kad jis nespėtų sušlapti.
Picos kepimas:
- Paruoštą picą užtempkite ant ližės ir dėkite kepti.
- Jei kepate griliuje ar orkaitėje, geriausia būtų naudoti picos akmenį.
- Pica kepa skirtingai, priklausomai nuo temperatūros. Pavyzdžiui, šioje elektrinėje picos krosnelėje ji kepa apie 90 sekundžių, tačiau orkaitėje ar griliuje keps ilgiau. Tad žiūrėkite kada kraštai žaviai pasipūs ir paruduos.
- Iškepusią picą fotografuokite, dėkite į Facebook grupę "Neapolietiškos picos fanai", pjaustykite (geriausia naudoti specialų picos peilį) ir mėgaukitės!
Buon appetito!
Receptu dalinosi neapolietiškų picų fanė Eglė.
Gaminant jums prireiks: