GRANITAS | Visos akmens savybės, apie kurias svajojote

GRANITAS | Visos akmens savybės, apie kurias svajojote

GRANITAS | Visos akmens savybės, apie kurias svajojote

 

Renkantis paviršių picoms kepti, norisi, kad jis išpildytų visus jūsų lūkesčius. Turime gerų žinių - pagaliau radote tai, ko ieškojote. Granitas picai kepti savo savybėmis nustebins net ir patyrusį pizaiolą!

Picos kepimui naudojant tradicinį picos akmenį, turite būti itin atsargūs - akmuo gana lengvai gali suskilti, įdūžti. Tuo tarpu granitas stebina savo atsparumu.

Nors granitas, kaip ir įprastas akmuo, siekiant išvengti temperatūrinio šoko, turi būti kaitinamas ir vėsinamas palaipsniui, jis skyla ypač retai.

Taip pat granitinis paviršius yra atsparus įbrėžimams, tad ant jo netgi galite pjaustyti produktus. 


Granito akmuo gali būti įkaitinamas net iki 650°C temperatūros. Kaip ir picos akmuo, granitas turi būti kaitinamas palaipsniui, tad jį būtina dėti į dar neįkaitusią orkaitę.

Dėl išskirtinai gerai sugeriamos šilumos ir jos išlaikymo, granitas įkaista tolygiai leisdamas picai iškepti būtent taip, kaip svajojote.

Šis akmuo ne tik įkaista iki išskirtinai aukštos temperatūros, bet ir itin ilgai išlaiko šilumą. Siekiant išvengti nudegimų, rekomenduojame leisti jam atvėsti paliekant orkaitėje ar kepsninėje.

Granitas ne tik pasižymi išskirtiniu atsparumu ir temperatūros išlaikymo savybėmis, bet ir lengva priežiūra. Atvėsusį granito akmenį pakanka nuvalyti drėgna šluoste. Jei pastebėjote stipriau prikepusių nešvarumų - juos sudrėkinkite, leiskite suminkštėti ir švelniai nuvalykite.

Dėl savo lygaus paviršiaus ir lengvo valymo, granito akmuo picai kitaip nei įprasti picos akmenys, ilgai išsaugo savo gerą išvaizdą ir nepasidengia tamsiomis dėmėmis.

Funkcionalų ir patvarų granito akmenį galėsite panaudoti ne tik kaip paviršių picai kepti, bet ir kaip indą/padėklą maistui patiekti ir pjaustyti. 

Paviršiai picoms kepti

  
Patarimai

Susiję straipsniai

Tobulas derinys - Mortadella, pievagrybiai ir Mozzarella

Kiek nedaug tereikia iki tobulo skonio - šįkart mūsų virtuvėje jau pažįstami, tačiau niekada neatsibostantys skoniai. Mortadella, pievagrybių, Mozzarella ir garžgarsčių derinys - tikra klasika, kuri patiks ir patiems išrankiausiems.

Pica su Pepperoni ir Mozzarella

Pica su Pepperoni dešra, Mozzarella ir šviežiais bazilikais - tik 3 ingredientai tikram ir klasikiniam skoniui. Ši pica išties patiks kiekvienam, mėgstančiam švelnius skonius su aštriu pikantišku poskoniu, užgožiamu šviežio baziliko gaiva.

Pica su ančiuviais, juodosiomis alyvuogėmis ir Mozzarella

Tyro, nuostabaus skonio pica su L'isola d'Oro ančiuviais ir juodosiomis alyvuogėmis puikiai tiks išsiilgusiems naujų skonių.

Pica gurmanams - su dešrele ir vynuogėmis

Kiek kitokia ir neįprasta pica tikriems gurmanams. Labai nedaugžodžiaudami pasakysime - šį tobulą skonių derinį tiesiog privalote išbandyti!